Hydraulolja

Investera i driftsäkerhet med högkvalitativa hydrauloljor utvecklade i Finland som garanterar utmärkt prestanda även under utmanande förhållanden

För både arbetsmaskiner och fordon är vikten av valet av hydraulolja enorm: Upp till 90 procent av hydraulskadorna orsakas av smörjolja som har förlorat sin funktionsförmåga. Oljan som används i hydraulsystemet bör ha rätt viskositet och måste vara korrekt formulerad. Den ska hållas ren och vattenfri och får inte oxidera d v s åldras. Nestes hydrauloljor är designade för att vara pålitliga. Tack vare sina högkvalitativa tillsatsämnen, viskositetsindex och smörjegenskaper fungerar Nestes hydrauloljor tillförlitligt.

Förhindra skador genom att välja rätt hydraulolja

Oljan som används i hydraulsystemet måste ha rätt viskositet, vara fri från smutspartiklar, så ren som möjlig, vattenfri och bibehålla den rätta viskositetsklassen under hela oljebytesintervallet. I hydrauliska branschguider hänvisas det till att upp till 90 procent av alla haverier i hydraulsystem orsakas av oljan. Man behöver använda rätt olja och även undvika att sådant som vatten, smuts eller sand kommer in i oljan. Påfyllnadsolja av fel kvalitet eller låta bli att byta olja och filter enligt tillverkarens anvisningar kan också orsaka allvarliga skador. Genom att noggrant följa tillverkarens anvisningar säkerställs en långvarig och problemfri drift av hydraulsystemet.

Rätt viskositet för det aktuella driftstemperaturområdet är kanske den viktigaste egenskapen hos en hydraulolja. Vid utomhusbruk kan temperaturen ändras snabbt, varför utomhusoljor i regel behöver vara multigrade oljor. När oljan i systemet värms upp under drift blir den tunnare. För tunn olja påverkar systemets prestanda på grund av interna läckor och ventiler som fastnar på grund av bristande smörjning samt att för stort slitage uppstår i hydraulpumpen. Det bästa viskositetsområdet för kontinuerlig drift är cirka 16-36 cSt. Inom detta viskositetsområde förhindras inre läckor. Det innebär att systemets prestanda är bra och smörjförmågan är god, vilket motverkar att delarna i motorn slits ut. Oljans viskositet eller styvhet ger inom det här området inget ytterligare flödesmotstånd.

Hydauloljor tabell

 

 

Välj smörjmedel